Mereu printre studenti
Marți, 09 Februarie 2016 21:26

Se taie panglica noului campus al Facultății de Mecanică

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenții Facultății de Mecanică vor beneficia de un campus nou, cu dotări și o infrastructură modernă.  

Panglica noului complex va fi tăiată mâine, 10 februarie, la ora 11:00.

Prof.dr.ing. Nicolae Dumitru a declarat pentru Radio Campus că reabilitarea campusului de la Facultatea de Mecanică este un proiect complex care are trei obiective importante.

„Este vorba despre reabilitarea și modernizarea căminului nr. 8. Unde dintr-un cămin în care existau patru, șase locuri în cameră, acum sunt două locuri in camera . Fiecare cameră are televizor, frigider, mobilier pentru studiu. Pe fiecare etaj există săli pentru studiu, săli în care studenții au la dispoziție diverse utilități, mașini de spălat, de gătit. La parterul căminului este și o blibliotecă, depozit de carte tehnică, săli de studiu individual, o sală de seminar. Este un proiect care își propune să sprijine studenții Facultății de Mecanică. Printr-o pasarela se face legatura dintre camin si un complex de laboratoare de 5000 mp . Este un complex unde sunt dispuse laboratoare pe fiecare etaj, patru săli de lectură, două săli de curs. Este, cred, singura infrastructură din țară care tratează într-un mod integrat, spațiul de cazare cu spațiul de învățământ. Noi fiind o facultate tehnică, activitatea cea mai importantă pentru inginerie este activitatea practică, iar această activitate practică este concretizată ca infrastructură în laboratoarele și atelierele de proiectare de care noi avem nevoie pentru a deservi toate domeniile importante ale Facultății”, a adăugat Prof.dr.ing. Nicolae Dumitru.

Pe lângă spațiile de cazare care sunt disponibile pentru toți studenții Universității, noul complex are și  o Aulă de aproximativ 260 de locuri,  dispusă la parter și demisol.

„ În această Aulă se pot desfășura conferințe pentru orice facultate a Universității din Craiova, dar și spectacole studențești. Din această Aulă putem să coborâm în sala de expoziție unde firmele care sponsorizează conferințele pot să-și prezinte exponatele. Un alt obiectiv al proiectului este reabilitarea clădirii decanatului Facultății de Mecanică, o clădire care este similară cu arhitectura clădirii centrale. Important este că toată această infrastructură care este finanțată pe fonduri europene din programul POR contribuie în mod special la creșterea condițiilor de pregătire profesională a studenților, dar și la creșterea calității vieții. Mai există de asemenea posibilitatea să fie reabilitat și căminul numarul 9„

Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2016 21:42

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.