Mereu printre studenti
Vineri, 29 Ianuarie 2016 11:51

Leonardo DiCaprio, în audienţă la Papa Francisc, cu care a discutat despre mediu.

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Papa Francisc l-a primit joi, în audienţă privată, la Vatican, pe celebrul actor american Leonardo DiCaprio, cu care a discutat în principal despre modalităţi de protejare a mediului înconjurător, informează ziarul La Repubblica, prezentând imagini de la întrevedere.

Actorul american, al cărui tată este de origine italiană, a fost primit joi la ora 11.30 la Palatul Pontifical de la Vatican.

"Sanctitate, vă mulţumesc că îmi oferiţi această audienţă privată", i-a spus Leonardo DiCaprio, la începutul întâlnirii, în limba italiană, Papei Francisc.

Apoi, actorul american a continuat conversaţia în limba engleză, prin intermediul unui interpret al Vaticanului. DiCaprio i-a oferit Papei Francisc o carte despre protecţia mediului, explicând că tatăl lui i-a pus această carte lângă pat de când era copil. Din imaginile prezentate de cotidianul La Repubblica, se pare că este vorba de o carte cu ilustraţii din operele pictorului olandez Hieronymus Bosch.

"Această carte reprezintă pentru mine promisiunea unui viitor pentru planeta noastră (...); este reprezentativă şi pentru viziunea dumneavoastră şi aş vrea să vă ofer în dar această carte", i-a spus DiCaprio şefului Bisericii Catolice.

Leonardo DiCaprio şi Papa Francisc au discutat în principal despre protejarea mediului înconjurător, o pasiune comună a celor două celebrităţi.

În decembrie 2015, DiCaprio a rostit un discurs proecologic la Conferinţa ONU pe tema climei de la Paris (COP21), iar pe 19 ianuarie actorul american a fost distins cu "Premiul Cristal" la Forumul Economic de la Davos.

La rândul său, Papa Francisc a dedicat Enciclica " Laudato si' " temei protejării creaţiei.

Sursa.mediafax.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.