Mereu printre studenti
Vineri, 29 Ianuarie 2016 11:43

Expoziţia „Aurul şi Argintul antic al României” poate fi vizitată până la 1 aprilie

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 

Povestea fabuloasă a Tezaurului Antic al României continuă, la Muzeul Olteniei Craiova, în condiţiile în care gradul de percepţie şi apreciere din partea vizitatorilor craioveni, privind debutul şi expunerea sa la Craiova, s-a dovedit a fi mai mult decât onorabil pentru prestigioasa instituţie de cultură.

Planificată iniţial pentru a fi expusă, la Craiova, în intervalul 19 noiembrie 2015 – 31 ianuarie 2016, expoziţia intinerantă„Aurul şi Argintul antic al României”continuă să fie găzduită, în spaţiile expoziţionale ale Muzeului Olteniei Craiova, până la data de 1 aprilie 2016. Decizia de a prelungi perioada de expunere se datorează și interesului crescut al publicului din regiunea Olteniei, înregistrându-se deja un număr impresionant de vizitatori, peste 7000 până în prezent.

Fiind considerat cel mai mare proiect cultural expoziţional al României din ultimii 25 de ani, realizat la iniţiativa Muzeului Naţional de Istorie a României din Bucureşti, în cooperare cu 32 de instituţii muzeale din ţară, expoziţia„Aurul şi argintul antic al României”prezintă unele dintre cele mai spectaculoase artefacte de aur şi argint descoperite pe teritoriul ţării noastre, cu peste 1.000 de obiecte.

Punctele de atracţie din cadrul expoziţiei, numeroase ca formă şi diversitate, se impun publicului gradual de la fascinantele brăţări dacice de aur, monedele de tip Koson până la fabulosul Tezaur de la Pietroasele.

Muzeul Olteniei Craiova participă la acest proiect cu 89 de piese din aur şi argint, dintre care remarcăm tezaurul de la Vârtop, compus din 45 de monede şi numeroase alte obiecte de podoabă, dar şi piese din aur de laRomula(un medalion şi un inel), sau din siturile arheologice din judeţele Dolj (Moţăţei, Drănic, Daneţi, Maglavit, Fântânele), Mehedinţi şi Olt. Printre cele mai impresionante piese se numără și un disc metalic, parte a unui scut datat la sfârşitul Epocii Bronzului şi începutul Epocii Fierului.

Expoziţia „Aurul şi Argintul antic al României” va fi deschisă publicului, la sediul Secţiei de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei Craiova, din strada „Madona Dudu” nr. 14, putând fi vizitată zilnic, până la data de 1 aprilie a.c., de luni până duminică, între orele 9.00 şi 17.00. Preţurile biletelor vor fi cele practicate în mod obişnuit de muzeul craiovean: 5 lei adulţi şi 2,5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. 

Sursa.craiovaforum.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.