Mereu printre studenti
Luni, 22 Martie 2021 08:24

Peste 4.000 de elevi din Dolj susţin simularea bacalaureatului

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii din ultimul an de liceu susţin azi prima simulare a examenului naţional de bacalaureat, la limba şi literatura română. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Mihaela Jianu în Dolj sunt aşteptaţi 4.912 elevi care să susţină simularea. Pentru aceste evaluări, Ministerul Educaţiei a transmis noi precizări pentru prevenirea îmbolnăvirii. Una dintre măsuri este ca şcolile care nu au suficient spaţiu să decidă ca programul pentru clasele care nu au simulări să se desfăşoare online.

Elevii din ultimul an de liceu au posibilitatea în aceste zile să testeze cât sunt de pregătiţi pentru simularea examenului naţional de bacalaureat. Prima probă este la limba şi literatura română azi, pentru care accesul în săli se va face în intrevalul orar 7.30-8.00 Licenii vor avea trei ore la dispoziţie pentru a răspunde la cerinţele de examen. Subiectele pentru simulare au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare din cadrul Ministerului Educaţiei
Evaluarea se va susţine şi în Craiova chiar dacă şcolile au intrat de azi în scenariul 3.

„Conform ultrimelor precizări ale Ministerul Educaţiei la simularea examenului naţional de bacalaureat vor fi maximum 17 elevi în clasă, iar la simularea Evaluării Naţionale vor fi maximum 15 elevi. Trebuie respectate toate condiţiile specifice pandemiei. Se vor asigura dezinfectanţi, măşti vor fi stabilite trasee de intrare şi trasee de ieşire. În clase , pe tot parcursul evaluării elevii vor fi monitorizaţi video. Sunt aşteptaţi să susţină simularea examenului naţional de bacalaureat 4.912 elevi din ultimul an de liceui de la zi, seral şi frecvenţă redusă. Lucrările se vor corecta în fiecare unitate şcolară. La fel şi simularea se va susţine în fiecare unitate”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Mihaela Jianu.

Nu se vor amesteca efectivele de elevi de la clase diferite

O altă prevedere specifică pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus este aceea de a nu mai amesteca elevii din clase diferite.


„Elevii vor fi aşezaţi în ordine alfabetică pe clase şi nu în ordine alfabetică pe şcoală aşa cum se proceda anterior. Astfel, colectivele de elevi nu vor mai fi amestecate. Măsura este pentru a preîntâmpina răspândirea virusului”, a mai precizat inspectorul şcolar general adjunct, Mihaela Jianu. Şcolile pot trece toţi elevii în online dacă nu au suficient spaţiu pentru a asigura distanţarea între elevi. „Prin Consiliul de Administraţie se poate decide ca în cazul în care nu este suficient spaţiu, elevii din clasele mai mici să desfăşoare activitatea instructiv-educativă online în perioada simulărilor”, a mai precizat inspectorul şcolar general adjunct, Mihaela Jianu.
Elevii de liceu vor susţine marţi 23 martie, proba obligatorie a profilului, iar pe 24 martie vor simula proba la alegere a profilului şi a specializării.

Sursa: www.gds.ro 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.