Mereu printre studenti
Luni, 01 Martie 2021 11:15

Muzeul Judeţean din Botoșani va participa la o expoziţie internaţională în China

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Muzeul Judeţean Botoşani ar putea participa, cu zeci de piese din patrimoniu, la o expoziţie internaţională în China, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la descoperirea civilizaţiei Yangshao.

Potrivit Agerpres, muzeul din Botoşani a primit invitaţia de a prezenta, alături de Palatul Culturii din Iaşi, 100 de exponate din cultura Cucuteni, una dintre cele mai vechi civilizaţii din Europa.

Reprezentanţii regiunii Yangshao sărbătoresc 100 de ani de la descoperirea acestei civilizaţii neolitice, care este aproape concomitentă cu civilizaţia Cucuteni - Tripolia.

Cu această ocazie, specialiştii chinezi din această regiune au invitat Palatul Culturii din Iaşi să participe la o expoziţie dedicată descoperirii de acum 100 de ani cu circa 100 de piese Cucuteni, fapt pentru care Palatul Culturii ne-a propus ca jumătate din aceste piese să fie aduse de către Muzeul Judeţean Botoşani, să fim parteneri în această expoziţie. Noi intenţionăm ca spre sfârşitul anului să închidem muzeul pentru reabilitare şi atunci am considerat ca o parte din cele mai frumoase piese Cucuteni pe care le avem să le trimitem în această expoziţie internaţională", a declarat directorul muzeului, Aurel Melniciuc.

Printre exponatele care ar urma să plece în China se află şi statueta antropomorfă Venus de Drăguşeni, considerată cea mai valoroasă piesă de arheologie şi care a reprezentat simbolul unei expoziţii organizată la New York. Autorităţile chineze au anunţat că vor suporta toate costurile de transport şi de asigurare a exponatelor de la Muzeul Judeţean din Botoşani.

Sursa: www.agerpres.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.