Mereu printre studenti
Vineri, 26 Februarie 2021 09:58

100 de burse de studii oferite tinerilor din Belarus

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei vor acorda, începând cu anul universitar următor, 100 de burse tinerilor din Belarus care doresc să studieze în instituţii de învăţământ superior din România.

Potrivit unei postări de pe site-ul Ministerului Educaţiei, bursele sunt acordate în baza deciziei Guvernului României din 17 decembrie 2020 şi vor fi destinate programelor de studii de licenţă, master sau doctorat, în limba română sau într-o limbă de circulaţie internaţională.

În luna noiembrie 2020, miniştrii Educaţiei din cadrul Spaţiului European al Învăţământului Superior din care face parte şi România au adoptat Comunicatul de la Roma, un document de viziune pentru următorii 10 ani, care accentuează importanţa valorilor fundamentale ale învăţământului superior. În cadrul acestui document, libertatea academică este definită drept "libertatea personalului academic şi a studenţilor de a desfăşura activităţi în cadrul şi în parteneriat cu societatea în absenţa interferenţelor şi a temerilor de represiune".

Sursa: www.agerpres.ro

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.