Mereu printre studenti
Marți, 23 Februarie 2021 12:14

Semnificaţia Dragobetelor sau Zilei Îndrăgostiţilor – sărbătoarea românească a iubirii

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă americanii au Valentine’s Day, noi avem Dragobetele, o zi în care sărbătorim, dragostea. Ziua de Dragobete este sărbătorită pe 24 februarie și este asociată nu doar cu iubirea, ci și cu începutul primăverii, începutul unui an mai bun din punct de vedere sentimental.

Nu cred că îți trebuie o zi anume pentru a celebra iubirea, dar cum suntem tradiționaliști, mergem pe sintagma clasicăDe Dragobete iubește românește. Așa că pe 24 februarie este despre îmbrățișări, iubire și despre cât de mult înseamnă fiecare pentru jumatatea lui.

Care este semnificaţia Zilei Îndrăgostiţilor în tradiţia română                                      

Fiul Babei Dochia, Dragobetele este echivalentul Sfântului Valentin şi simbolizează sărbătoarea dragostei în tradiţiile româneşti. Sărbătorit pe 24 februarie sau 1 martie, Dragobetele reprezintă un obicei românesc care marchează începutul primăverii.

Puţini sunt cei care cunosc cu adevărat tradiţiile româneşti sau obiceiurile româneşti păstrate din generaţie în generaţie pentru sărbătoarea de Dragobete.
Astfel, sărbătoarea dragostei sau ziua îndrăgostiţilor la români era văzută ca fiind una de bun augur, deoarece se credea că aduce gospodarilor un an mai îmbelşugat, linişte, noroc în dragoste şi prosperitate.
Modul de a sărbători Dragobetele este diferit de la o regiune a ţării la alta: petreceri în aer liber, dansuri, jocuri, discuţii în jurul focului, săruturi, logodne simbolice.

Să nu uitam despre frumusețea tradițiilor românești de această sărbătoare, dar mai ales de faptul că de Dragobete fiecare iubește românește!

Sursa: www.ziarulunirea.ro

             www.traditiisidelicii.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.