Mereu printre studenti
Miercuri, 11 Noiembrie 2020 08:22

Volume rare semnate de Shakespeare şi Dickens, scoase la vânzare de o şcoală privată din Anglia

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Volume rare semnate de William Shakespeare şi Charles Dickens se numără între cărţile care vor fi scoase la vânzare de o şcoală privată din Anglia într-o licitaţie ce va avea loc săptămâna viitoare, scrie BBC.

Rugby School vinde aproximativ 300 de cărţi vechi din biblioca sa, volume care acoperă „o imrpesionantă arie de interese”, şi va folosi banii în beneficiul elevilor.

Un exemplar „rar” din 1685 al „Forth Folio” a lui William Shakespeare este estimat că va fi vândut pentru 50.000 de lire sterline. Un exemplar din a doua ediţie „Comedies, Histories, and Tragedies” (1632), de Shakespeare, are o valoare estimată între 20.000 şi 30.000 de lire sterline.

Între loturi se numără „A Christmas Carol” (1843), de Charles Dickens, estimat că va fi vândut pentru 4.000 de lire sterline, şi cărţi semnate de Daniel Defoe şi Aristotel, estimate la 6.000 de lire sterline, dar şi volume de botanică, religie, istorie militară şi hărţi.

Peter Green, directorul Rugby School, a spus despre decizia de a vinde cărţile: „Merită să fie conservate, păstrate şi savurate în condiţii specializate. Pe de altă parte, şcoala este angajată, ca organizaţie caritabilă, să se folosească de resursele sale în beneficiul actualilor şi viitorilor elevi. Rugby School operează deja un sistem de burse generos. Este în totalitate adecvat ca veniturile din vânzarea acestei colecţii să fie alocate extinderii beneficiilor unei educaţii în spiritul rugby”. 

Un purtător de cuvânt al instituţiei a spus că şcoala nu are probleme financiare.

Licitaţia online va avea loc pe 18 noiembrie, a anunţat Forum Auctions.

În 2018, Mail Online scria că şcoala privată a strâns aproximativ 15 milioane de lire sterline din vânzarea unei importante selecţii de artă.

Sursa : www.news.ro

Mai multe din această categorie: « Noaptea Muzeelor Danube Agrofood »

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.