Mereu printre studenti
Vineri, 04 Septembrie 2020 11:17

Educaţia în era 5G

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Decalajul dintre nivelurile de educaţie rurală şi urbană a fost un decalaj insurmontabil. De aceea este envoie să găsim modalităţi de a suplini lipsa educaţiei rurale, de a sparge barierele spaţiale şi de a împărtăşi resurse educaţionale de calitate. Apariţia 4G a schimbat acest lucru într-o anumită măsură, permiţând studenţilor din mediul rural să urmeze cursuri online/live, dar nu suficient. Reţeaua actuală este o reţea asimetrică cu diferite direcţii în amonte şi aval. Un scenariu obişnuit în timpul predării este acela unde experienţa este slabă şi calitatea videoclipurilor este sacrificată pentru a asigura transmiterea. În prezent, majoritatea educaţiei online presupune ca studenţii sa stea doar în faţa ecranelor. 5G pe de altă parte, are latenţă scăzută, lăţime de bandă mai mare şi stabilitate ridicată. Latenţa este cea mai importantă funcţie pentru predare şi interacţiune în timp real cu clasa.

Era 5G va face cursurile de difuzare în direct mai clare, va reduce latenţa reţelei, va spori interacţiunea profesor-elev şi va restrânge şi mai mult diferenţa dintre alocarea resurselor educaţiei urbane şi rurale. Cu 5G, resursele educaţionale de înaltă calitate pot fi transmise şcolilor din zonele îndepărtate. Viteza lină de transmisie nu numai că permite interacţiunea în timp real între profesori şi studenţi, dar şi ameliorează presiunea pe profesori. Se ajunge ca profesorii din mediul rural să fie instruiţi astfel încât copiii din zonele respective să se bucure de o educaţie de calitate.

5G poate aduce o revoluţie tehnologică în domeniul educaţiei. Reţelele 5G vor acoperi şcolile din zonele rurale, în special zonele sărace, iar tehnologiile Internet of Things vor fi utilizate pentru a dezvolta învăţarea la distanţă şi pentru a partaja resurse educaţionale de înaltă calitate. În era 5G, zonele urbane sunt primele care intră în faza de educaţie inteligentă a predării adaptative, în timp ce zonele rurale mai au puţin de aşteptat. În plus, predarea online prin 5G va reduce într-o anumită măsură costurile de predare şi va sparge dezechilibrul resurselor educaţionale.

Educaţia la distanţă este necesară în zonele îndepărtate sau în zonele rurale pentru a beneficia de aceleaşi resurse de educaţie de calitate ca şi oraşele de primul nivel. În zonele îndepărtate, 4G nu poate îndeplini cerinţele educaţiei în direct la distanţă, iar costul desfăşurării fibrelor optice creşte foarte mult. 5G oferă servicii de internet mai bune, ultra-HD, interacţiune vocală şi resurse educaţionale de calitate.

Sursa: www.adevarul.ro

Ultima modificare Vineri, 04 Septembrie 2020 11:18

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.