Mereu printre studenti
Vineri, 04 Decembrie 2015 18:23

Facultatea de Ştiinţe Sociale sărbătoreşte Ziua Internațională a Voluntariatului Recomandat

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Facultatea de Științe Sociale din cadrul Universității din Craiova, Asociația de Consultanță și Consiliere Economico-Socială Oltenia, Asociația pentru Sprijin și Implicare Socială și Agenția pentru Protecția Mediului Dolj, celebrează Ziua Internațională a Voluntariatului, sâmbătă, 5 decembrie, la ora 12:00, în Centrul Vechi al Craiovei (Piața Frații Buzești), printr-un Flashmob de Poveste.

Activitățile și proiectele organizațiilor implicate își propun schimbarea mentalităților, formarea valorilor sociale ale tinerilor și construirea culturii voluntariatului. Impactul pe care l-au avut cele mai recente evenimente și campanii sociale asupra comunității locale derulate de către parteneri, ne-a făcut să înțelegem necesitatea de a atrage atenția asupra efectelor pozitive generate de implicarea în voluntariat a elevilor și studenților.
Scopul acțiunii este acela de a reliefa beneficiile voluntariatului și de a marca puterea și potențialul acestuia la nivel local, național și internațional. Peste 200 de tineri voluntari vor dansa pentru a sublinia importanța voluntariatului în Municipiul Craiova, în încercarea de a crea o nouă “adicție” în rândul comunității locale, și anume dependenţa de fapte bune.
Organizația Națiunilor Unite a declarat în anul 1985, ziua de 5 decembrie, Ziua Internațională a Voluntariatului, cu scopul de a recunoaște meritele și pentru a arăta apreciere tuturor celor care aleg să dedice activităților de voluntariat o parte din timpul și cunoștințele lor.

Sursa: www.gds.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.