Mereu printre studenti
Marți, 25 Februarie 2020 08:11

Când ajung medicamentele să nu mai dea rezultate – Greșelile care le lasă fără efecte

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ţi se întâmplă să iei medicamente, dar să nu observi ameliorări ale stării de sănătate? Cel mai probabil există nişte greşeli pe care le faci şi care duc la acest rezultat. Pe de altă parte, nu este exclus ca un anumit medicament să nu producă efectul scontat, deoarece fiecare organism reacţionează altfel, atât în faţa bolii, cât şi a tratamentului.

Antibioticele luate greşit dau rezistenţăAntibioticele sunt adesea incriminate pentru că scad rezistenţă organismului la acţiunea bacteriilor, în loc să le elimine. Dacă iei pasilele haotic, fără să respecţi indicaţiile medicului sau măcar pe cele trecute în prospect, rişti ca bacteriile împotriva cărora lupţi să devină rezistente la medicament, potrivit clicksanatate.ro. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi dacă te tratezi mai mult de 10 zile cu acelaşi antibiotic. Când medicamentul nu-şi mai face efectul va trebui să-l înlocuişti cu altul, mai puternic, dar care, din păcate, va avea şi efecte secundare mai multe.

Cand nu mai au efect antiviralele?

Fenomenul valabil în cazul antibioticelor se produce şi în cazul medicamentelor antivirale. De aceea, pentru controlul bolilor cronice produse de virusuri există două categorii de tratamente. În general, medicii mizează pentru tratamentele clasice. Ulterior, dacă boala devine dificil de controlat, aceste tratamente sunt înlocuite cu medicamentele de ultimă generaţie, considerate inovatoare şi care pot contracara virusurile devenite rezistente.

Lipsa încrederii duce la efectul nacebo

Efectul placebo te face să resimţi imediat o îmbunătăţire a stării de sănătate, chiar dacă ai luat doar o pastilă fără substanţe active, deci, fără niciun efect terapeutic. La polul opus al efectului placebo este efectul nacebo. De obicei, apare atunci când nu ai încredere în medic, în medicamente sau nu ai speranţe în privinţa vindecării. Dacă în trecut ai urmat un tratament greşit şi nu a dat rezultate eşti cu siguranţă predispus efectului nacebo, fiindcă încrederea ta în efectul medicamentelor a fost deja diminuată.

Din cauza efectului nacebo, tratamentul potrivit ar putea să nu aibă efect, pentru că nu vei resimţi ameliorarea simptomelor şi nici îmbunătăţirea stării de sănătate. Din acest motiv, vei fi tentat să renunţi la tratament înainte de a-l încheia. Acesta este un motiv în plus pentru care nu apar efectele benefice ale medicamentelor.

Ca să contracarezi efectul nacebo trebuie să abordezi pozitiv problema vindecării, să-ţi doreşti să te vindeci şi să continui să iei medicamentele chiar dacă, nu simţi în mod foarte puternic ameliorarea suferinţei.

Sursa: www.exquis.ro

Ultima modificare Marți, 25 Februarie 2020 08:15

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.