Mereu printre studenti
Joi, 03 Decembrie 2015 17:40

Studiu alarmant. Ecranul telefonului, de 30 de ori mai mulţi microbi, faţă de vasul de WC

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ecranele telefoanelor smartphone conțin până la 600 de microbi: de 30 de ori mai mult decât vasul de WC, unde au fost găsite 20 de bacterii, potrivit lui Maite Muniesa, cercetătoare la Departamentul de Microbiologie a Universității din Barcelona (UB), citată sâmbătă de EFE.

Muniesa a prezentat vineri la Barcelona un studiu privind bacteriile din locuințe, în care sunt recensate rezultatele unui sondaj realizat în 1.000 de case și periodicitatea cu care se face curățenie. Experta în microbiologie a avertizat cu privire la o lipsă importantă de dezinfecție a "zonelor uitate" ale casei, precum lavetele, sau bureții de menaj, vasele în care se țin periuțele de dinți, congelatoarele sau filtrele de cafea.

Ea a asigurat că bacteriile găsite pe ecranele de smartphone, sau tablete sunt de același tip cu cele descoperite pe lavetele sau bureții de menaj. Jucăriile sunt de asemenea obiecte pe care puține persoane le dezinfectează, chiar dacă sunt duse în parc, sau intră în contact cu animalele din casă. Potrivit studiului, circa 20 % din infecțiile alimentare sunt contractate în casă. Muniesa a avertizat că blatul de bucătărie trebuie dezinfectat periodic: pe această suprafață se realizează dezosarea unui pui și tot aici se taie apoi o roșie.

În privința zonelor umede, cercetătoarea a considerat că sunt "un paradis" al microbilor, având în vedere că aceștia proliferează rapid în acest mediu, dând drept exemplu mucegaiul din băi sau dușuri. Prosoapele umede, periuțele de dinți și vasul de WC sunt "medii prielnice" pentru acest tip de ciuperci sau bacterii. Experta a subliniat că în pofida omniprezenței microbilor din locuințe, nu trebuie să devenim obsedați de curățenie, ci doar "să avem mai multă grijă" și să ne însușim"deprinderi mai sănătoase".

Sursa: www.realitatea.net

 

Ultima modificare Joi, 03 Decembrie 2015 17:45

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.