Mereu printre studenti
Marți, 11 Februarie 2020 07:24

Prognoza meteo

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După codul roşu de viscol de săptămâna trecută, România va fi lovită de ploi puternice. Meteorologii anunţă temperaturi ridicate, care vor atinge 12 grade Celsius în sud-estul ţării. De marţi, înnorările se vor extinde, iar aria precipitaţiilor va cuprinde majoritatea regiunilor. Un ciclon care face prăpăd în Europa va afecta şi ţara noastră, dar cu efecte diminuate, conform sursei adevarul.ro .

În momentul de față, vremea este foarte schimbătoare, trecem de la temperaturi ridicate la temperaturi joase brusc și invers, iar cantitatea de precipitații în ultima vreme a scăzut cantitativ la noi în țară. Lipsa precipitațiilor cauzează acțiuni de blocaj atmosferic ce duc la perioade secetoase, lucru nefavorabil pentru agricultură și nu numai.Conform ANM, temporar vor mai fi precipitaţii şi prin sudul şi sud-estul ţării, de această dată mai ales sub formă de ploaie.

Dacă în zona de deal și câmpie vremea este stabilă, la munte lucrurile stau altfel. Lapovița și ninsoarea sunt prezente mai ales pe vârfurile înalte.

Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2020 07:35

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.