Mereu printre studenti
Marți, 14 Ianuarie 2020 07:37

Tendințe de modă

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prezentările de modă de la Paris, Londra, Milano sau New York au adus în prim-plan câteva tendințe principale în materie de culoare, care s-au făcut remarcate în diferite colecții pentru sezonul primăvară-vară 2020.
Institutul Pantone, una dintre principalele organizații de reglementare în domeniul culorii, a numit trendurile de culoare ale anului viitor care fiind „prietenoase și ușor de purtat”. Paleta de culori în tendințe pentru 2020 „îmbină moștenirea culturală și tradiția cu noutatea modernă și plină de prospețime pentru a crea combinații puternice, ce includ multiple culori, dar și asocieri de culoare energizante și optimiste”, declară Leatrice Eiseman, directorul executiv Pantone, potrivit whowhatwear.co.uk.

De la tonuri înflăcărate de roșu, nuanțe clasice de albastru denim și până la galben șofran, anul 2020 vine cu tendințe de culoare interesante, pe care le vei vedea la fiecare pas.

CULOAREA ANULUI 2020, INSPIRATĂ DE MARE ȘI DE OCEAN
Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului Pantone a oferit, în cadrul unui show tv, un indiciu important despre culorile anului 2020; astfel, am putut afla că ele sunt inspirate de mare și de ocean. De aici, este simplu să ne dăm seama că nuanțele de albastru vor fi vedetele podiumului. Totuși, ne așteptăm ca și tonurile de verde să fie în centrul atenției.

C980B24F DBB7 485C 96BD FEB803EA4946

Având în vedere dinamica apelor mării și ale oceanelor, este mai mult decât cert că nuanțele în vogă ale anului 2020 vor exprima ideea de fluiditate, dar și de profunzime. În fond, oceanul își poartă apele în tonuri de verde și albastru, paletă cromatică ce instigă la regăsirea calmului și care denotă o stare de liniște.

Alte tonuri care ne duc cu gândul la mare includ negrul intens, verdele oxigenat, mai rece, sau albul inspirat de nisip. În esență, nu putem vorbi despre o singură culoare a anului 2020; de fapt, în centrul atenției este o paleta inspirată de natură, atât de variată încât libertatea ta de alegere nu va fi limitată.

Culorile stabilite ca fiind în vogă de cătrei de la Institutul Pantone pot fi folosite pe diferite materiale și folosite pentru producerea hainelor pentru femei și bărbați deopotrivă, pentru accesorii și încălțăminte. Tot Pantone setează și trendurile pentru domeniul decorațiunilor, gastronomie sau publicitate.

Sursa : www.fashionhouse.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.